Op bezoek bij de burgemeester

Op 13 december was ik als vertegenwoordiger van de stichting samen met andere vrouwen uitgenodigd door onze Burgemeester Femke Halsema en Wethouder Rutger Groot Wassink. Zij gelooft dat vrouwennetwerken een hele belangrijke rol in de stad spelen. Zij wilde graag onze ervaringen horen. Adelheid Roosen heeft de avond met haar “magie” geleid. Wat een prachtige energieke vrouw. Zij zou wat van haar magie over de stad Amsterdam moeten strooien.

Tijdens deze informele bijeenkomst heb ik andere vrouwennetwerken leren kennen. Wij deelden onze ervaringen met elkaar. Wij hebben allemaal hetzelfde doel, dat is om de kwetsbare burgers in de samenleving weer stem en een gezicht te geven. Die weer effectief mag worden gehoord en gezien!

Wat mij wel opviel tijdens deze gesprekken. Is dat onze groep moeders voor velen nog onbekend zijn. Wij zijn nog “onzichtbaar”. Onze doel is om onze groep moeders weer “zichtbaar” te maken. Wij leven nog steeds geïsoleerd, door schaamte, schuldgevoel en afgezonderd van de maatschappij. Wij mogen dan wel omringd zijn door velen instanties. Ik merk toch  dat men een bepaald beeld van ons heeft. Dat wij op handen worden gedragen en dat wij maar in ons vingers hoeven te knippen en alles word geregeld. Niets is minder waar. Dat velen van de moeders last hebben van burn out verschijnselen, paniekaanvallen, hartklachten, Post traumatische stoornis en andere mentale en fysieke klachten, veroorzaakt door constante stress. Was nieuw voor velen. Het was wel verfrissend voor hun die kennis. Nu namen zij die kennis mee. Nu weten zij ook. Hoe zij zo een moeder kunnen benaderen. Wij hebben gegevens uitgewisseld, zodat wij ook moeders op de hoogte kunnen brengen van elkaars netwerken.

Er komt een vervolg. Dan mogen wij meerdere vrouwen van onze netwerken meenemen. Ik heb dit aan de moeders verteld. Ik zag hun ogen sprankelen. Heb ik misschien toch wat van Adelheid Roosen haar magie meegenomen?

Diana Sardjoe (Ex Top600 Moeder)
Oprichtster van de Stichting De Moeder is de Sleutel