Presentatie voor Rijkstrainees Ministerie van Justitie

18 januari waren wij uitgenodigd om een presentatie te geven ,over onze stichting aan Rijks trainees van het Ministerie van Justitie te Den Haag. Samen met mijn zoon in de vroege ochtend op weg naar Den Haag! De NS Goden, waren ons goedgezind. Geen last van vertragingen en kwamen ruim op tijd aan.  Ons netjes aangemeld en gelukkig niet onze ID vergeten, anders kom je het gebouw niet in. Iedereen was er ook vriendelijk. Wij moesten naar de 36ste verdieping. Dat was een beleving. Mijn oren ,pfff. Gelukkig had ik kauwgom bij me. Dat helpt tegen het gesuis in je oren. Het is net alsof je in een opstijgende vliegtuig zit.

Het uitzicht. Prachtig! Voor mij en mijn zoon was het weer een nieuw avontuur. Dit was de eerste keer dat wij vanuit de stichting zouden spreken en ook meteen onze eerste presentatie. In combinatie met ons persoonlijk verhaal. Voor ons was Willem K. van ACV( Actie Centrum Veiligheid) uit Amsterdam. Ik was onder de indruk van zijn presentatie. Voor het eerst heb ik iemand ontmoet van ACV die zo helder en duidelijk in begrijpelijke taal kon vertellen over de Top400/600. Mijn zoon vond hem ook geweldig. Dit is wat ouders nodig hebben. Mensen die duidelijke taal praten. Wij vulde elkaar aan waar nodig was.

Onze presentatie verliep ook goed en mijn zoon gaf de rijks trainees een kijkje in zijn manier van denken en hoe hij de top600 beleefde.  Vertelde over zijn emoties. Ik vertelde over wat er mentaal en fysiek met jouw als moeder gebeurd en waarom ik de stichting was begonnen. Dat het eigenlijk de bedoeling was. Dat ik een suf kantoorbaantje zou nemen en zou gaan tuinieren. Wat mij bijbleef van deze dag, is dat mijn zoon zei: “Mijn moeder was niet happy, dus ik had ook geen reden om gelukkig te zijn.” Dat bevestigde weer, hoeveel invloed een moeder heeft. Ik ben ook super trots op hem, dat hij zo openlijk over zijn top600 periode durft te praten. Hij zegt dan: “Mama, als iedereen maar zijn mond houd, veranderd er niks….”

Diana Sardjoe

Write a comment