Tikkende tijdbommen…

Deze week, was een weer een eye opener. Moeder gaat naar de politie. Weet dat haar kind fout bezig is en heeft daar bewijs van. Ik heb het niet over 1 moeder. Zij worden gewoon weggestuurd. Ik heb het over bewijs van handel in drugs en wapens. Andere moeder vind weegschaal, mes en alarmpistool in haar kind zijn rugzak. Worden gewoon niet serieus genomen. Instanties zijn erbij betrokken. Ik weet echt niet waar iedereen op wacht. Owh ja, zij willen de goede relatie die zij hebben met het kind niet verpesten, was het antwoord.

Ik probeer vanuit het brein van de desbetreffende agent te verklaren wat hij zag en ik niet. Ik heb de bewijzen gezien. Ik dacht misschien is de weegschaal om zijn lunch te wegen. Kind wilt zeker een gebalanceerd dieet. Het alarmpistool is zeker om een signaal af te geven wanneer hij zijn moeder niet kan bereiken. Batman idee. Het mes dat zij niet lang genoeg vonden ( ik weet niet of het verschil uitmaakt voor zijn eventuele slachtoffer, die zal hem dankbaar zijn dat hij onder de norm is gebleven?) gebruikt hij zeker om een appeltje te schillen.

De andere jongen die vermoedelijk in drugs en wapens handelt. Ik zeg vermoedelijk, want iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Schijnt een gesprek te hebben gehad met de politie zonder medeweten van de moeder, terwijl hij minderjarig is.

Dan vraagt iedereen zich af, Waarom er opeens zoveel criminaliteit onder de jongeren is. Nou. De pakkans is 15%. Tel uit je winst. Deze jongeren waren al in het vizier. Blijkbaar is wachten tot het fout ook veel lucratiever. Dan kunnen weer 40 instanties aan het werk. Ik zuig dit niet uit mijn duim. Ik vraag altijd bewijs en onderbouwing van het verhaal. Laten wij lekker op deze manier doorgaan en dan leuke rapporten schrijven en ouders de schuld geven, Terwijl zij tijdig bij de instanties en de politie aanklopte!

Diana Sardjoe

Write a comment