Wie zijn wij

Diana Sardjoe Voorzitter/Oprichtster

Wij zijn deze stichting gestart uit noodzaak, na verschillende geluiden van moeders, waar zij tegenaan lopen als het om hulp vragen gaat. Wij zijn geen anti-hulpverlening groep. Wij zijn voor effectieve hulpverlening. Wij zijn allemaal stuk voor stuk ervaringsdeskundige met diverse achtergronden en ervaringen. Samen hebben wij besloten om onze krachten en kennis te bundelen, om deze moeders weer zichtbaar te maken voor de maatschappij. Vele moeders leven geïsoleerd, dat kan vele oorzaken hebben. Schulden, mentale klachten, fysieke klachten en/of het ontbreken van een stevig netwerk. Door al deze problemen samen effectief met de moeder aan te pakken en haar weer in haar kracht te zetten. Heeft dit een positief effect op haar kinderen en zo slaan haar problemen niet over op haar kinderen. De kansen van het kind in de maatschappij worden vergroot, omdat deze weer een moeder hebben die emotioneel beschikbaar is. Wij ondersteunen moeders ook preventief. Heel vaak kloppen moeders al vroegtijdig aan voor hulp, maar worden op dat moment niet serieus genomen. Raken zo het vertrouwen kwijt in hulpverlening en Justitie. Daar willen wij positieve verandering in brengen.

Vele moeders voelen zich  een gevangene van het huidige systeem en lijken stil te staan. Problemen stapelen zich op. Totdat het escaleert.  Zij komen dan in een situatie terecht waar het lijkt dat zij niet kunnen winnen. Wij laten zien dat jij het wel kan winnen! Jij zult wel mee moeten werken. Het zal niet altijd makkelijk zijn. Samen kunnen wij winnen! Wij zijn er voor alle moeders! Wij maken geen onderscheid in etniciteit, burgerlijke status, financiële situatie en/of seksuele voorkeur. Als jij er klaar voor bent om uit jouw eigen aangebrachte “ketenen” los te breken. Jij bent niet van plan om op te geven. Staan wij klaar voor jouw. Zo als Diana Sardjoe (oprichtster) altijd zegt: “Opgeven zit niet in mijn DNA!”.

Diana heeft aan de lijve ondervonden hoe het is om een moeder van een Top400 en Top600 jongere te zijn. Dit was 1 van de redenen, waarom zij deze stichting heeft opgericht. Zij heeft zich jaren ingezet voor moeders bij andere stichtingen, maar wilde meer voor moeders. Zij wilde een stichting waar elke moeder welkom is. Zij vecht er voor om alle moeders weer een stem te geven en weer zichtbaar te maken. Zij gunt niemand waar zij doorheen is gegaan.

Al het negatieve heeft zij in het positieve omgezet. Zij vind dat elke moeder een volwaardig leven verdiend met haar gezin. De tijd dat zij onzichtbaar waren en monddood werden gemaakt is voorbij! Ze wilde geen “knuffel stichting”, maar een krachtige stichting waar moeders zo als een Phoenix weer herrijzen uit hun as!

 

Sara van der Voort/Coördinator

Ervaringsdeskundige op het gebied van schuldenproblematiek.

Sara van der Voort
Coördinator/ Amsterdam

Wij begrijpen dat velen zich schamen voor schulden. De stap nemen naar hulp, lijkt groot en eng. Wij hebben daarom onze eigen wervelende Sara! Een moeder met een hart van goud en veel begrip.

Sara is een ervaringsdeskundige op het gebied van schuldenproblematiek. Sara is zelf een moeder die samen met haar kinderen uit de schulden is gekomen en kent alle trajecten. Kan zich daarom ook heel goed inleven en kijkt nergens van op. Zij helpt moeders weer orde in de chaos te creëren.  Kijkt samen met de moeders waar zij allemaal recht hebben en wat er nodig is, om financiële rust te creëren voor jouw en jouw kinderen.

 

Khadija Lakbila

Khadija Lakbila is 1 van de jongste van het team. Zij is een gescheiden alleenstaande moeder. Zij ondersteunt Diana en Sara bij de 1 op 1 gesprekken. Zij spreekt en verstaat, zowel de Arabische en Syrische taal.

Khadija zet haar ervaringen als ex tienermoeder in en wilt hier ook verandering in brengen. Zij heeft ook een goede klik met de jongeren en weet wat er speelt.  Zij kijkt samen met hun wat er nodig en mogelijk is, om weer hun leven weer op de rit te krijgen.